Ritmul eutanasiei in Belgia si Europa

r1120272_13706685 „În Belgia, un nou raport arată că mii de pacienți sunt uciși împotriva voinței lor prin legea eutanasiei.

Potrivit Daily Mail, din 13 iunie a.c., un studiu arată că unul din șaizeci de decese (1,7%) sunt oameni care nu doresc să moară. Jumătate dintre ei au fost persoane peste 80 de ani. Două treimi dintre cei eutanasiați nu sufereau de o boala mortală. Familiile nici măcar nu au fost informate, deoarece legea prevede că decizia aparține personalului medical.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical de Etică; această publicație consideră ceea ce se întâmplă în Belgia este un adevărat scandal. Autorul ei, Prof. Raphael Cohen-Almagor, Universitatea din Hull, a declarat:

„Decizia conform căreia viața nu merită osteneala de a mai fi trăită, nu este în mâinile pacientului ci în mâinile medicilor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că sfârșitul deliberat al vieții fără cerere explicită din partea pacienților, se aplică în Belgia mai mult decât în toate celelalte țări care subscriu acestei practici, inclusiv Olanda.

Este îngrijorător faptul că unii medici își asumă responsabilitatea de a scurta în mod deliberat viața pacienților fără a ști ceea ce aceștia își doresc cu adevărat. S-a ajuns în situația în care medicii au dreptul de a decide viața sau moartea bolnavilor. „

Astfel, Belgia a devenit „paradisul morții.” Din 2002 mii de pacienti au fost exterminați. Din 2014 o altă lege permite eliminarea copiilor cu boli incurabile sau dizabilități (…) ”

Traducere: ACC Sursa:lesalonbeige.blogs.com

http://e-communio.ro/stire2972-tara-care-a-devenit-paradisul-mortii

Vezi si: https://www.lifesitenews.com/news/belgian-doctors-killing-patients-without-their-explicit-request-study

Situatia descrisa in primele paragrafe, absenta dorintei si consimtamantului pentru eutanasie, absenta unei afectiuni terminale, omiterea informarii familiei asupra iminentei  actiuni  prezentate drept „terapeutice”, exista de aproximativ 15 ani in Olanda, unde am fost martora unor asemena practici intr-o casa de ingrijire a batranilor cu diverse complicatii, dupa afectiuni somatice sau psihice.

Persoanele care necesitau ingrijiri erau crestini, familiile erau, de asemenea, crestine si ii aduceau  pentru ingrijiri pe care nu le puteau oferi acasa, dupa care nu ii abandonau. Familiile erau numeroase si in fiecare zi era programata vizita unui membru al familiei: copiii, nepoti etc

Cu toate acestea medicii puneau in functiune pompele cu administrare subcutanata continua a unor cocktail-uri care le provocau coma pacientilor si  acestia decedau dupa 3 zile fara hrana, apa, medicatie. Chiar si atunci cand era vorba de o simpla rana pe piele.

In Olanda, la inceputul anilor 2000, un reporter TV  aprecia la aproximativ 30 000  numarul persanelor „eutanasiate” anual, in diferite situatiii, de la camera de urgenta unde se prezenta un pacient cu complicatiil ale unei maliignitati pana la o sectie de boli respiratorii cu pacienti cu afectiuni cronice.

Estimarile oficiale reprezinta numai varful iceberg-ului, deoarece  in majoritatea cazurilor nu se completeaza documentele medicale necesare, cerute de legea eutanasierii, in astfel de cazuri si intre medicii care lucreaza pe o sectie, intr-un spital, institutie poate exista un pact tacit de  a actiona astfel.

In prezent 9 din 10 medici olandezi nu au probleme cu  o astfel de conduita care nu respecta Juramantul lui Hipocrate. Cel de-al 10-lea medic, crestin de exemplu, ori se „adapteaza” regulilor tacite ale grupului de medici sau isi da demisia.

Anul trecut Raportul asupra drepturilor omului in UE in 2013 cerea „dreptul la o moarte demna conform dorintelor exprimate in legate si testamente”, in fapt „dreptul” la eutanasie.

Anul acesta decizia CEDO de a suspenda alimentatia si hidratarea lui Vincent Lambert, care nu se afla in stare vegetativa, nu sufera, ci este o persoana cu handicap, neamenintata de nici o boala terminala, stabileste principiul eutanasierii persoanelor cu handicap care nu isi pot exprima opinia, nu numai pentru tarile membre EU, dar pentru toate cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei.

http://www.aleteia.org/fr/societe/article/vincent-lambert-ce-visage-qui-derange-5786785820966912 http://www.aleteia.org/fr/societe/contenu-agrege/vincent-lambert-cedh-la-cour-europeenne-des-droits-de-lhomme-en-bonne-sante-renoue-avec-une-pratique-funeste-5241687848779776

Pericolul terminarii vietii unui numar mare de categorii de persoane suferinde sau mai putin suferinde, in intreaga Europa, fara consimtamantul persoanelor respective, devine  o amenintare din ce in ce mai dramatica.

Va rugam sa semnati petitia pentru apararea dreptului la viata a lui Vincent Lambert si a tuturor celor aflati in situatia lui: http://www.jesoutiensvincent.com/lappel/signez-lappel/ 11392978_1703671776522256_5507496019715307693_n     Daniela Paun, medic

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s