EVENIMENTE NATIONALE LUNA MAI

Maini Deschise 10 mai 2014POSTERCALARASI 10 MAI

CONFERINTA NATIONALA PRO-LIFE:

România încă are una dintre cele mai ridicate rate ale avortului din toată lumea, iar acest lucru amenință cultura și viitorul României. Ne așteptăm la un public de 400 oameni din diferite părți ale României. La eveniment vor participa atât creștini cât și necreștini; cadre medicale; oameni din cadrul organizațiilor Pro Vita; conducători ai bisericilor evanghelice împreună cu soțiile lor; lucrători cu copiii și tinerii; reprezentanți ai guvernului local; reprezentanți ai parlamentului; preoți ortodocși activi în misiunea Pro Vita: studenți ai școlilor biblice, oameni influenți din România și probabil și din alte țări.

Tema generală este să inspirăm și să echipăm pe cei prezenți, ca aceștia să devină o voce pentru copiii nenăscuți ai României, care nu au voce. Vom oferi 10 modalități practice prin care fiecare persoană poate susține inițiativele Pentru Viață din România. Rugați-vă pentru o ghidare continuă din partea lui Dumnezeu, la fiecare detaliu, pentru o așa conferință importantă pentru țara noastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze,
Brad Hayes / Director Mâini Deschise

http://www.mainideschise.org/oh_web/content.jsp?cid=1

Co-organizatori: Clinica Provita Internațional și Asociația Pro-vita filiala București

http://clinica-provita.ro/

http://www.provitabucuresti.ro/

BISTRITA 12-13 MAI

La Bistriţa se desfăşoară, în perioada 12-13 mai, cea de a XIII-a ediţie a Seminarului ortodox de medicină şi teologie, organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Bolyai“, Protopopiatul Bistriţa, Societatea Română de Bioetică, Uniunea Medicală Balcanică din România, Asociaţia Medicală Română – filiala Bistriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

http://stiripentruviata.ro/seminarul-international-de-medicina-si-teologie-editia-xiii-bistrita-12-13-mai-2014/

Vasile Astărăstoae: „Dreptul la viaţă – între tratamente inutile şi eutanasia economică”

http://www.drumeuropean.ro/?p=5166&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vasile-astarastoae-dreptul-la-viata-intre-tratamente-inutile-si-eutanasia-economica

BUCURESTI

16 MAI 2014

„Schimbări în protocolul de declarare a morţii cerebrale?”

De Ziua naţională a transplantului, la Biblioteca Academiei Române au avut loc un eveniment dedicat pacienţilor transplantaţi şi o conferinţă de presă cu tema „Generozitatea ta poate salva vieţi“, la care au participat prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, prof. dr. Radu Deac, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Transplant, dr. Victor Zota, coordonatorul naţional pentru transplant, prof. dr. Mihai Lucan, membru în consiliul ştiinţific al agenţiei, şi prof. dr. Dan Tulbure, profesor consultant. România a cunoscut o tendinţă ascendentă în ceea ce priveşte transplantul de organe de la donatori în moarte cerebrală, anul 2013 reprezentând un salt în acest parcurs, cu 132 de donatori în moarte cerebrală.
Cu această ocazie, profesorul Tulbure a afirmat că, pe viitor, protocolul de declarare a morţii cerebrale în România nu va mai include electroencefalograma în mod obligatoriu şi în orice situaţie. Aceasta va rămâne rezervată situaţiilor în care cauza care a dus la acea stare nu este clară, lucru valabil în multe ţări din Europa de Vest, după cum afirmă medicul citat. Contactat telefonic, profesorul Tulbure a subliniat că ar fi vorba de o simplificare a protocolului de declarare a morţii cerebrale.

Contactat de redacţia noastră, dr. Victor Zota a ţinut să sublinieze că nu este vorba, totuşi, de renunţare la electroencefalogramă, ci de alternative la această investigaţie, care ar putea fi înlocuită cu un alt studiu al activităţii scoarţei cerebrale. „Este o problemă foarte delicată şi necesită foarte multe discuţii. E vorba de cele trei concepte de moarte cerebrală care există în lume la ora actuală şi de ce concept a adoptat fiecare ţară. România, din nefericire, a adoptat conceptul whole brain dead, adică moartea întregului creier. Nu renunţăm, găsim o alternativă.“

27 MAI 2014

Pe 27 mai 2014, la propunerea Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA) al Facultății de Filosofie, Universitatea din București i-a acordat filosofului australian de origine română Julian Savulescu titlul de Doctor Honoris Causa.

Filosoful Julian Savulescu, doctor honoris causa, sau anularea libertății în numele binelui comun

http://stiripentruviata.ro/filosoful-julian-savulescu-doctor-honoris-causa-al-universitatii-din-bucuresti/

Marți, 27 mai 2014, Universitatea din București va acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Julian Savulescu, profesor la Universitatea din Oxford, personalitate științifică având remarcabile realizări în cercetarea academică și experimentală din domeniul eticii aplicate.

Festivitatea de decernare a titlului se va desfășura începând cu ora 11:00 în Sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Recent, profesorul Savulescu și-a arătat deschiderea sa către România prin proiecte concrete de cercetare și consultanță instituțională. În următoarea perioadă se va realiza un acord-cadru de cooperare între Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, din cadrul Facultății de Filosofie, Universitatea din București și Centrul „Uehiro” din Oxford, având ca miză strângerea legăturilor culturale şi de cercetare filosofică între cele două centre.

http://filosofie.unibuc.ro/2014/05/26/julian-savulescu-doctor-honoris-causa-al-universitatii-din-bucuresti/

„MERITELE”:

Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Julian Savulescu, Universitatea din București onorează performanţa profesională a unui filosof cu recunoaștere internațională.

http://www.romanialibera.ro/societate/educatie/filosoful-julian-savulescu-va-primi-titlul-de-doctor-honoris-causa-din-partea-universitatii-din-bucuresti-336465

Draft-Agenda-Conferinta-Sanatatea-Copilului-1

27 MAI 2014

Conferinta nationala Solutii pentru imbunatatirea sanatatii copiilor

http://politicidesanatate.ro/nu-exista-o-investitie-mai-buna-pe-care-o-natiune-o-poate-face-decat-cea-pentru-sanatatea-copiilor-sai-sir-winston-churchill/

Prima editie, Palatul Parlamentului, Sala Constantin Stere

Organizat în colaborare cu UMF “Carol Davila”, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” şi Salvaţi Copiii România, evenimentul a reunit 200 de participanţi de marcă, implicaţi activ în îngrijirea, educaţia şi protecţia copiilor.

Până luni, 2 iunie, Comisia pentru Drepturile omului, Culte şi Minorităţi şi Comisia pentru Sănătate Publică aşteaptă punctele de vedere oficiale şi propunerile de soluţii legislative transmise pe adresa steluta.gheorghe@senat.ro şi comsan1@senat.ro, venite din partea specialiştilor, societăţilor şi asociaţiilor medicale şi de pacienţi, ONG-uri implicate în protecţia drepturilor copiilor, adolescenţilor şi mamelor care vor constitui anexe la raportul conferinţei ce va fi dezbătut în Parlament până la sfârşitul lunii iunie. Se doreşte constituirea unor grupe de lucru la nivel senatorial pentru soluţionarea / elaborarea proiectelor şi soluţiilor legislative care vor fi înaintate organelor avizate.

Pentru mai multe detalii: dr. Cornelia Scărlătescu, managing partner, revista Politici de Sănătate, cornelia.scarlatescu@politicidesanatate.ro, 004 0735 908 455

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s